Broodzak bewaar tips

Woehoe!! Je hebt een super lekkere en grote broodzak besteld maar stiekem krijg je niet alles in 1 dag op.. Herkenbaar probleem? No worries! Zelf heb ik wat handige tips bij elkaar gesprokkeld zodat je heel de week lekker van je broodzak kan genieten. Zeg maar dag tegen supermarkt brood met gekke toevoegingen en helloo tegen vers zuurdesem brood! 

Optie 1 

Houdbaarheid ongeveer 1 maand

Portioneer je brood in plakjes, verpak ze in folie of afsluitbare zakjes en vries je brood in. Zo kan je elke avond een paar broodjes uit de vriezer halen die in de ochtend weer ontdooit en vers zijn om te eten. Als je het een keer vergeet kan je de broodjes natuurlijk ook even in de magnetron of oven ontdooien. Zelf gaat mijn voorkeur uit naar 's nachts het langzaam te laten ontdooien omdat dit het brood het minst aantast.

Optie 2

Houdbaarheid ongeveer 3 dagen. 

Heb je lekkere plakjes gesneden van je oerbrood en ben je er even klaar mee zet het brood dan met de kant waarmee je het brood hebt aangesneden naar beneden op een snijplank. Zo droogt de binnenkant niet uit en kan je de volgende dag weer verder met snijden. Als je een zoet broodje hebt gekocht is dit natuurlijk niet mogelijk en bewaar dan je broodjes op kamertempratuur in afgesloten zakjes of in een broodtrommel/Tupperware bakje. 

Wanneer je de volgende dag van je zoete broodje weer wilt genieten zou ik het broodje altijd weer even opwarmen in de oven of magnetron. Het beslag word gemaakt met boter en dat word lekker zacht als je het even kort verwarmt. Zo smaakt je babka of cinnamonroll weer zo goed als nieuw!

Ik hoop jullie geholpen te hebben met deze handige tips. Als je nog vragen ergens anders over hebt stuur mij dan vooral een berichtje!

Liefs Merel