Tuingezel cadeau & to go

Elk weekend zijn wij ook te vinden bij het leuke winkeltje van Tuingezel cadeau & to go met een divers assortiment zuurdesem broden, koffie en andere zoetigheden.

Geopend van 10:00 - 15:00
Stadsboederij het Buitenbeest 
Voorweg 93, 2715NG te Zoetermeer

Voor de mensen die mij goed kennen weten dat mijn moeder Alzheimer heeft. Best bizar op zo'n jonge leeftijd en wat een enorme klap was dit voor iedereen uit ons gezin en omgeving. Het begon allemaal met kleine dingetjes zo vergat ze af en toe waar haar fiets stond totdat ze ineens de weg naar huis niet meer wist. En wij allemaal (wij zijn met 5 kinderen thuis en allemaal andere lieve mensen) om en om een dagje met mama op stap gingen. Hoe erger de ziekte werd hoe zwaarder het voor iedereen begon te worden om heel de dag te vullen. Alle activiteiten werden steeds lastiger om uit te voeren voor mama en soms wisten we echt geen raad meer. Totdat mijn vader in contact kwam met het tuingezel, de aardige vrolijke man (Peter Hop) en alle andere begeleiders namen mijn moeder mede met 9 andere dementerende mensen per dag onder hun vleugel en vulde heel de dag met prachtige activiteiten. Zo kwam ze elke dag thuis met een nieuw kunstwerkje en een verhaaltje geschreven door de begeleiding met wat mijn moeder die dag weer allemaal had uitgespookt. Tegenwoordig is mijn moeder verhuist naar de herbergier waar ze met alle liefde verzorgd word en komt niet meer bij het tuingezel. Maar zonder de kracht van het tuingezel was het nog zwaarder voor ons allemaal geweest.

Nu heeft Natalie Vinke deze geweldige winkel ernaast geopend om iedereen kennis te laten maken met het Tuingezel. Dus kom langs, neem een kijkje in de winkel, drink een kopje koffie op de boerderij en neem een kunstwerkje mee, Want ze zijn oh zo leuk!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd